Kvinnliga pokerprofiler

Det går inte att förneka att den befintliga pokereliten i världen är mansdominerad. På varje turnering är det nästan bara män som är med och tävlar, men vart är kvinnorna, finns det några kvinnliga pokerprofiler? Det har blivit vanligare med kvinnor inom poker. Vi kommer att lista kvinnliga pokerproffs som är aktiva nu, men även profiler som var stora för ett par år sedan.

Annette Obrestad

Annette Obrestad kommer från vårt grannland Norge. Hon är född 1988 och är också känd som Anette_15 vid onlinespel. Hon startade sin karrär redan när hon var 15 år genom att börja med onlinepoker. Annette var väldigt duktig och vann flera miljoner på olika pokersidor. Men den allra största och med betydelsefulla vinsten kom 2007 då hon tog hem WSOPE med en vinstsumma på över 2 miljoner dollar. Hon är fortfarande en aktiv pokerspelare och under 2013 har hon spelat in 3.9 miljoner dollar.

Annie Duke

Annie är en professionell pokerspelare som har en stor passion för spelet och livet kring detta. Hon är också en författare som har gett ut böcker som handlar om hur man spelar poker och Texas Hold’em. Annie Duke är född 1965 och startade sin karriär startade hon redan under 1992. Det var mest för nöjes skull som hon spelade poker på casinon i Las Vegas under den tiden.

Under No Limit Hold’em – Tournament of Champions 2004 tog hon första platsen och vann 2 miljoner dollar.

Jennifer Harman

Jennifer Harman är en berömd pokerspelare född 1964. Hon har kvalificerat sig till hela sju finalbord i WSOP och vunnit två armband. Det första fick hon år 2000 och det andra under WSOP limit hold’em 2002. Hennes vinster uppgår till totalt 2.5 miljoner dollar.