Om pokerspelaren Xuan Liu

Det är inte ofta som kvinnorna får plats i pokerkretsar och stora event. Men här är en kvinna som har blivit uppmärksammad för sitt spel och sitt utseende. Man kallar henne för pokervärldens hetaste kvinnliga spelare.

Jag tror inte att många känner till Xuan Liu, inte i Sverige och Europa i alla fall. Det är förmodligen på hemmaplan i Kanada och USA som hon har fått mest uppmärksamhet. Men vi ska säga att hon är en raket som är på väg mot toppen och vi kommer säkert att se Xuan Liu på löpsedlarna inom en snar framtid.

Xuan Liu och hennes familj emigrerade från Kina till Kanada när hon var fem år gammal, hon är född 1979. I en intervju så berättar hon om sin passion för poker, och hur hon spelade i unga år. När hon var mindre brukade hon spela med sina gosedjur, hon låtsades att gosedjuren var riktiga individer och hittade på scenarion baserade på deras personligheter. Hon spelade utifrån statistik och en möjlig utgång, och det kan vara det som gjorde henne till en sådan fantastisk pokerspelare som hon är idag.

Hon är idag tillsammans med ett annat pokerproffs, Nick Binger som är en storvinnare i poker. Xuan Liu spelar professionell online poker samt turneringar, hennes mål är att skapa sig en ekonomisk trygghet där hon också kan hjälpa sin familj och vänner. Under uppväxten fanns det inte mycket pengar, berättar Xuan Liu. Därför vill hon ge andra mer trygghet än vad hon själv fick.

Xuan Liu största styrkor är att hon är beslutsam och har en hög moral inför det hon tar sig an.