Online poker vs vanlig

Idag är det vanligt att man hör talas om online poker mer än poker som man spelar hemma med kompisar. Vad är skillnaden mellan online poker vs vanlig?

Via datorn

Detta är en av de största skillnaderna när det kommer det poker online och att spela fysiskt. Online poker spelas uteslutande med en dator och internetuppkoppling. Man kan använda en vanlig dator, laptop eller till och med en mobiltelefon samt surfplatta. Idag har flera pokersidor stöd för det. Kolla med din favoritsida och se om den har stöd för mobilpoker.

Man loggar då in via sin webbläsare på datorn och börjar spela direkt eller via ett program som är installerat i datorn. Man behöver ingen kortlek eller några andra tillbehör, det krävs bara en dator som har internetuppkoppling.

Kontakten

Den mänskliga kontakten är helt borta när man spelar online poker. Det kan vara en nackdel, men även en fördel i vissa situationer. När man spelar på nätet ser man inte ansikten på personer och kan inte bedöma en bluff t.ex., samma gäller för motspelarna, de kan inte se dig heller. Att syna bluffar blir mycket svårare när man spelar poker på nätet.

Sedan kan det bli lite tråkigare att spela själv när man inte har några att prata med. Vissa pokersidor har dock löst detta genom att skapa virtuella rum där spelare kan prata eller chatta med varandra under tiden som de spelar. Det ger en känsla av att spela en runda med sina kompisar i vardagsrummet.

Detta var de två största skillnaderna med online poker vs vanlig.