Pokerbord

Vill man att sina pokerkvällar ska bli lite extra speciella så kan man köpa ett riktigt pokerbord. Det går faktiskt bra utan också. Men med allt annat som man har en väldig passion till, så vill man leva ut den så mycket som man bara kan.

Här kommer lite tips om pokerbord och vad dessa kan vara bra till. Du hittar också lite tips om du inte vill köpa ett färdigt. Samt en beskrivning av världens dyraste pokerbord

Ett pokerbord är speciellt framtaget för att man ska spela kort på dem. Hela eller nästa hela bordsytan brukar vara täckt med en sorts filt. Ett mjukt tygliknande material. Materialet är ofta impregnerat med något som gör att korten nästan flyger på ytan. Anledningen är att man ska kunna ge ut korten utan att de fastnar i bordets yta. Vanligaste formen på ett bord är antingen rund eller ovalt. Runt om på kanterna av ett pokerbord brukar det vara en kant som är vadderad och mjuk. Det är för att spelarna ska kunna vila sina armar under spelets gång. Ibland är det ett tryckt mönster på bordet som markerar vart given ska vara, marker, kort och spelare.

Borden kan vara hopfällbara och lätt att ta med sig. Det är mycket praktiskt om man till exempel turas om med att hålla pokerkvällar i kompisgänget. Att man går ihop och köper ett bord tillsammans. Annars är dessa bord ganska otympliga att flytta.

Storlekarna varierar och även priset. Beroende på hur stort man vill att bordet ska vara så får man betala mellan 1000 – 10 000 kr. I vissa fall kan material och tillbehör påverka priset på ett bord som man ska köpa.

Vill du inte köpa ett så kan man bygga ett pokerbord på egen hand. Är du lite händig så kan du skapa ett lyxigt bord för ungefär 2000 kronor. Det finns många olika guider på nätet som man kan följa för att skapa sitt egna pokerbord. En bra sak med att göra det själv är att du får bordet precis som du vill ha det. Designa efter dina egna önskemål. Vill du ha mugghållare och stoppning i Winchester-stil så är det fritt fram.

Här kommer lite roliga fakta om världens dyraste och mest exklusiva pokerbord

2012 gjorde designern Axel Yberg världens dyraste pokerbord. Bordet kom med en prislapp på 75 000 dollar vilket motsvarar ungefär 525 000 kronor. Det är inte lite pengar för ett bord att spela poker på. Men när du hör vad det är tillverkat av så kommer du att förstå. Bordet är tillverkat av de finaste och mest exklusiva träslagen i världen. Det är totalt 15 olika träslag i bordet. Hela konstruktionen står på guldpläterade rör och en reproduktion av Edisons glödlampa. För att ta fram det färdiga resultatet krävdes det hela 600 arbetstimmar. Men det är ett mästerverk som endast finns i ett exemplar.

Sammanfattat finns det lite olika alternativ om man ska införskaffa sig ett pokerbord. Vill du gå ”All in” så är ett bord att rekommendera. Lycka till med framtida pokerkvällar!