Pokerklubbar i Sverige

Vad är en pokerklubb? Innan vi går in på vart du kan hitta dessa så måste vi nog förklara lite med vad en sådan klubb är.

Pokerklubb

En pokerklubb är en registrerad förening som olika personer kan bli medlem i. Genom att vara en legitim förening får man en del fördelar. Det går att avancera i olika turnerningssammanhang. Man kan ta medlemsavgifter som kan finansiera utrustning och tillbehör. Samtidigt kan man ta in sponsorer som betalar pengar för att synas tillsammans med er. Det finns mycket att hämta om man bestämmer sig för att bilda en pokerklubb. Det kräver dock väldigt mycket engagemang och ideellt arbete av medlemmarna. Ett stort pokerintresse är en fördel att ha.

Stockholm

I Stockholm hittar vi klubben ”Sthlm poker klubb” som har ca 60 medlemmar i dagsläget. Denna klubb startade upp sin förening under 2008. De har fortfarande plats för nya medlemmar.

Söderhamn

Denna klubb som ligger i Söderhamn har ganska många år på nacken. Redan 2002 startades den upp. Medlemsantalet i Söderhamns poker klubb är just nu uppe i hel 120 stycken. Det går att ansöka om medlemskap i klubben.

Ludvika

MoosE Net Pokerklubb ligger i Ludvika och har idag 60 medlemmar. Föreningen har funnits i över 16 år, men till en början var inriktningen inte poker. Det började som en dataspelsförening. Klubben kör seriespel under hela året.

Det finns också sätt att starta pokerklubbar på nätet. Genom vissa online casinon kan du ansöka om detta. Då får ni ett eget pokerrum där ni han hålla redan på ställningen i er serie.

För att starta en fysisk pokerklubb behöver man gå igenom en hel del pappersarbete med lagar och paragrafer. På nätet så är det till en viss del fritt, om spelet görs på en befintlig pokersida med licens.