Pokernyheter: Nya avsnitt av Dybban flyttar in

En av de mest uppskattade satsningarna från Svenska Spels pokeravdelning är programserien Dybban flyttar in. Dybban som egentligen heter Simon Lindell är en pokerkrönikör, programledare och pokerspelare från Sverige. Han är flitig bloggare och möter några av pokervärldens största stjärnor. Svenska Spels programserie Dybban flyttar in visar en mer personlig sida av spelarna som vi ser sitta högst koncentrerad vid pokerborden på de stora turneringarna. Ny har det kommit ett nytt avsnitt där Dybban flyttar in hos ingen mindre än Martin Jacobson, den regerande världsmästaren i poker. Martin Jacobson blev historisk när han som första svensk vann WSOP 2014. Priset i main event blev 10 miljoner dollar, ungefär 80 miljoner kronor.

I avsnittet som du hittar här på Youtube ser vi när Dybban och Martin träffas, pratar om handen i WSOP och livet i allmänhet efter vinsten. Vi bäddar även in klippen här, om ni vill kika direkt. Annars klickar ni bara er vidare här: https://www.youtube.com/watch?v=wQdzlutmIeg

En liten rättelse som inte framgår i videon är att man nämner att Martin Jacobson kan bli den första att vinna main event två år i rad, men detta stämmer inte. Uppmärksamma tittare vet att Stu Ungar vann 1980 och 1981, även Doyle Brunson tog hem segern två gånger under 1976 samt 1977. Johnny Chan lyckades även med den bedriften 1987 och 1988. Det kan hända att Svenska Spel lägger in en notis om det i videon, nu ligger det bara som en kommentar på Youtube där man bekräftar felsägningen.