Spela på Svenska Hockey Ligan 2013/14

Hockey är en stor sport i Sverige med många utövare. Vi har fostrat många professionella spelare som har flyttat över till NHL för att bli världsstjärnor där. Spelet pågår nu för fullt och alla lag kämpar om förstaplatsen i slutet av säsongen. Det är också ett sport som många spelar på, om pengar.

Namnet Svenska Hockey Ligan (SHL) är en ny benämning som de fick under 2013. Tidigare hade det gått under namnet Elitserien. Namnbytet var på grund av bolagets namn. Det företag som driver allt heter Svenska Hockey Ligan AB. Därför kan det tyckas enhetligt att allt döps efter det. Ser man på NHL, National Hockey League så är det också en orsak att kalla det för SHL.

Varje år är det 12 klubbar som spelar i SHL. I ligan kvalificerar man in sig genom att antingen vara kvar över viss position och då få en plats till nästa år. Kommer man under en viss placering får man möta topplaget i Allsvenskan. Det är en liga under SHL. Två vinnande lag får varsin plats i toppligan SHL nästkommande säsong.

Lagen som spelar om förstaplatsen under säsong 13/14 är: AIK, Brynäs, Frölunda, Färjestad, HV71, Leksand, Linköping, Luleå, MODO, Skellefteå, Växjö och Örebro.

Hockey är också en populär bettingsport. Svenska Spel har olika alternativ för dig som vill satsa pengar på hockeymatcher. Det är på Oddset som du ska spela. Det finns som sagt flera olika typer att tillgå. Detta ska du spela på hos Svenska Spel:

  • Oddset Lången
  • Oddset Live
  • Oddset Matchen
  • Oddset Direkt
  • Oddset Powerplay