Världsmästaren i WSOP säljer sig själv

Han gick hem som segrare i WSOP 2013 med 55 miljoner på fickan. Nu tänker han sälja sig själv till andra som vill köpa in sig som andelsägare i världsmästarens ”kropp”.

Det var riktigt mycket pengar som Ryan Riess fick när han vann världens största pokerturning tidigare i år. Varför sluta när man är på topp, resonerar säkert Riess. Det finns inte ett alternativ att sluta, säkert har han en stor passion för poker och en vinnarskalle att han bara måste fortsätta spela. Han har laddat upp för minst åtta stycken turneringar och event nästa år. Att köpa in sig i dessa kostar ungefär 2 miljoner svenska kronor, något som Riess har råd med, men han väljer att gå en annan väg.

Istället kan vem som helst köpa in sig i spelet och en andel av honom genom att betala 21500 kr. Det ger 1 % av Ryan Riess:s åtta turneringar, alltså 1 % på alla vinster han gör på alla under nästa år. Detta gäller under PCA, Aussie Millions och WPT-mästerskapen kommande år.

Absolut det är en risk i att köpa in sin på detta sätt, skulle det visa sig att Ryan Riess går hem tomhänt från varendaste turnering, ja då är alla 21 500 kronor förlorande. Men chansen finns faktiskt att han vinner många miljoner under sin resa år 2014. För att få tillbaka nästan hela sin insats måste Ryan Riess vinna minst 2 miljoner kronor totalt under hela året. Men ju mer han vinner, ju mer blir det i vinst för sin insats.

Detta har inträffat tidigare och med gott resultat. Under ett WSOP så gick Dan Bilzerian in med 13000 kronor till Jay Farber, det var ungefär 20 % av inköpet till turneringen. Då kom Jay Farber på andraplats och dessa 20 % blev helt plötsligt värda ungefär 7 miljoner kronor. Inte illa för en så liten insats.